در ایران باستان این سنگ را “پیروزه” به معنای پیروزی میخواندند، اما اعراب این واژه را معرب کرده و “فیروزه” نام نهادند. در زبان انگلیسی نیز این کلمه به معنی “سنگ ترکی” برگرفته از واژه فرانسوی Pierre Turquise است.
خواص فیروزه برای روح و جسم
- از خواص فیروزه این است که سنگی آرامشبخش و بسیار مفید برای دور ماندن از چشم زخم است.
- سعه صدر را تقویت نموده و انرژیهای منفی را از ما دور نگه میدارد.
- این سنگ همانند عقیق، حرز بسیار موثری در برابر دور ماندن ار بلا به حساب میآید.
- رونق کسب و کار و آسان شدن کارها را می توان جزو خواص فیروزه شمرد.
- این نگین مفید در درمان افسردگی و خستگی است.
- استفاده از این گوهر باعث افزایش عشق و محبت شده و علم و هنر را در فرد تقویت میکند.
- استفاده از خواص درمانی این سنگ قدمتی طولانی در طب دارد، در گذشته پودر این سنگ را به بیمارانی که درد شکم داشتند میدادند تا درمان شوند.
- همچنین مفید برای بیماریهای چشمی مانند آب مروارید، تب و گزش حشرات میباشد.
- از سایر خواص فیروزه میتوان به درمان بیماریهای عصبی، تقویت تارهای صوتی، تقویت قلب و درمان بیماریهای ریوی و تنفسی اشاره نمود. سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت مینماید. هچنین دربرخی منابع آمده که سنگ فیروزه برای خانم باردار محافظ بوده و مفید است.
شرایط نگهداری
جهت بهره مندی از خواص فیروزه و لذت بردن از زیبایی های این سنگ بایستی از آن محافظت کافی صورت گیرد. این نگین در برابر خراش، مواد شیمیایی، آب داغ و شوینده های خانگی صدمهپذیر است. برای نگهداری از آن موارد زیر توصیه میشود:
- این نگین نباید با کرم، روغن و ادکن تماس مستقیم داشته باشد چرا که سبب تغییر رنگ آن میشود.
- انگشتر فیروزه خود را هنگام کار با مواد شوینده از دست خود بیرون آورید. همچنین این نگین نبایستی با آب کلردار تماس داشته باشد.
- به طور کلی از تماس مواد چربی با این نگین اجتناب نمایید.
- همچنین در برخی مراجع گفته شده وقتی رنگ این سنگ به سمت سبز شدن متمایل میشود دلیل آن از دست رفتن آب طبیعی موجود در این نگین به دلیل گرما مثل نور آفتاب است، بهطوری که حتی نگین عالی نیز در حرارت بالاتر از ۲۵۰ درجه سانتی گراد رنگ آن به سبز مات تبدیل میشود.
سنگ ماه تولد
سنگ فیروزه، نگین اصلی ماه آذر است اما متولدین بهمن و اردیبهشت ماه نیز به عنوان سنگ ماه فرعی خود می توانند از فضیلت و خواص فیروزه بهرهمند شوند.